menu  

Buurtgebouw ‘de Raat’ heeft de beschikking over diverse zalen en ruimtes waarin activiteiten kunnen worden ontplooid. Daardoor is er plaats voor gezelschappen die in grootte variëren van slechts enkele personen tot ruim honderd.

Deze ruimtes/zalen zijn als volgt onder te verdelen:


Na binnenkomst in de entree komt men in:

De ontvangstruimte c.q. bargedeelte.

In deze ruimte bevindt zich de bar van het buurtgebouw en staat de garderobe opgesteld. In een uitbouw is plaats gemaakt voor het biljart en staat de stamtafel.


Via de ontvangstruimte staan de volgende zalen ter beschikking:

Grote zaal


Deze zaal kan, met een normale tafelopstelling, ca. 50 tot 60 personen herbergen. Daardoor is de grote zaal geschikt voor grote vergaderingen of voor partijtjes.

Kleine zaal

De kleine zaal heeft qua afmeting dezelfde grootte als de grote zaal, doch er is een toneel in geplaatst. Dat maakt dat deze zaal uitermate geschikt is voor toneelrepetities of kleine vergaderingen, tot zo’n 20 a 25 personen.

Gecombineerde grote en kleine zaal

De grote en kleine zaal zijn gescheiden door een (geluiddempende) schuifwand. Wanneer de schuifwand wordt geopend ontstaat een zaal, waarin plaats is voor ruim 100 personen.

Vanwege de aanwezigheid van het toneel is deze (dubbelgrote) zaal dan zeer geschikt voor bijv. cabaret- of toneeluitvoeringen of grotere partijen.

Hobbyzaal

De hobbyzaal is geschikt voor maximaal 35 a 40 personen en wordt veelal gebruikt voor activiteiten van creatieve aard. Te denken valt dan bijv. aan schilderlessen of knutselavonden.

In deze zaal zijn o.a. een aantal wasbakken geplaatst.

Kantoor

Voor vergaderingen met kleine groepen, tot ca. 8 a 10 personen, is het kantoor beschikbaar. Aan de daar aanwezige vergadertafel kan het zeer prettig vergaderen zijn.

Rookruimte

Evenals alle andere openbare gebouwen is ook buurtgebouw ‘de Raat’ rookvrij. Voor de rokers is een aparte rookruimte beschikbaar, voorzien van een aan afzuiginstallatie die aan alle wettelijke eisen voldoet.

Invalidentoilet

Het buurtgebouw is o.a. volledig toegankelijk voor invaliden. In elke zaal is daarmee rekening gehouden. Daarom is, naast de ‘normale’ toiletgroepen, een speciaal ingericht invalidentoilet in het buurtgebouw aanwezig.